Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ --- ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

ΠΡΟΣ info@primeminister.gr,  pressoffice@primeminister.gr

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

συγχωρέστε με που παίρνω το θάρρος να σας γράψω επιστολή, εγώ μια απλή πολίτης, αλλά
άκουσα την ομιλία σας γύρω στις 10 φορές μέχρι τώρα από το κρατικό κανάλι, που συνεχίζει να εκπέμπει και την άκουσα με μεγάλη προσοχή, σας διαβεβαιώνω!
Νιώθω την ανάγκη να σας πω, ότι εμείς στην οικογένειά μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια βλέπαμε μόνο τα κρατικά κανάλια, διότι είχαν τις καλύτερες και αντικειμενικότερες ειδήσεις, υψηλό επίπεδο συζήτησης σε όλες τις ενημερωτικές εκπομπές, θαυμάσια ντοκιμαντέρ, ποιοτικές σειρές, εκπληκτικές εκπομπές πολιτιστικού περιεχομένου. Ακούγαμε μόνο κρατικό ραδιόφωνο, τρίτο πρόγραμμα, δεύτερο πρόγραμμα, KOSMO
Τώρα το ραδιόφωνο παραμένει βουβό και ο δέκτης της τηλεόρασης είναι μόνιμα συντονισμένος σε συχνότητες που αναμεταδίδουν, ό.τι εκπέμπει ακόμη η ΕΡΤ. Αν μας το στερήσετε και αυτό, ο δέκτης δεν θα ξανανοίξει.
Ειλικρινά νιώθω θαυμασμό για τους ανθρώπους, που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν άνεργοι, αλλά με τόση αξιοπρέπεια συνεχίζουν την ενημέρωση του κόσμου κρατώντας ακόμη πολύ ψηλά τον πήχη και προσφέροντας μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας με τον πιο ανθρώπινο τρόπο.
Είναι άδικο να στέλνετε όλους αυτούς τους ανθρώπους στα σπίτια τους με τη ρετσινιά του λαμόγιου, του ανήθικου, του διεφθαρμένου. Είναι πολύ βαριά προσβολή για όλους αυτούς τους ανθρώπους, επώνυμους και ανώνυμους που υπηρετούσαν την κρατική ραδιοτηλεόραση.
Όσο δε για την ποιότητα και την ακροαματικότητα, στη χώρα μας τουλάχιστον είναι μεγέθη αντιστρόφως ανάλογα και μάλλον το λάθος κριτήριο για λήψη τέτοιων σοβαρών αποφάσεων.
Εμείς προτιμούμε την ποιότητα και αυτή τη στιγμή μας τη στερείτε με τον πιο άδικο τρόπο.
Όλες αυτές τις ημέρες  πηγαίνουμε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και όλοι θαυμάζουμε την τάξη και την καθαριότητα του χώρου. Βλέπουμε νέα παιδιά και γεμίζουμε αισιοδοξία που η νεολαία μας αναγνωρίζει την ποιότητα και την αποζητά.
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, στο σπίτι μας ο ένας εκ των δυο που εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα είναι άνεργος και προφανώς σε λίγο και ό άλλος που εργάζεται στον δημόσιο τομέα θα είναι επίσης άνεργος.
Πώς θα πληρώνουμε τους φόρους για να σώσουμε τη χώρα;
Απευθύνω έκκληση, κύριε Πρωθυπουργέ, να ανακαλέσετε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και να ανοίξετε άμεσα την ΕΡΤ αλλά και να βάλετε φρένο στην παραγωγή ανέργων.
Κάποτε είχα διαβάσει το βιβλίο του Δημήτρη Δημητριάδη "πεθαίνω σαν χώρα" και με είχε συγκλονίσει, είχα όμως την αίσθηση, ότι ήταν απλά ένα τραγικό σενάριο. Σήμερα όμως είναι η σκληρή πραγματικότητα, κύριε Πρωθυπουργέ, διότι πεθαίνουμε σαν χώρα...

Με τιμή
Μια απλή πολίτης, που δεν βλέπει τα τούρκικα σήριαλ, αλλά προτιμούσε τον Εξάντα, το Σημείο Αρτ την πρωινή εκπομπή με τον Κώστα Αρβανίτη, την μουσική του KOSMOS, το τρίτο πρόγραμμα...

ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

ΩΡΑ 19:00

ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥΣ

ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΤΗΣ