Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ @ ΜΕΤΡΟ


Τη γνώρισα πριν μερικά χρόνια στο Ωδείο.
Σπούδαζε τραγούδι. Μιλήσαμε για τη ζωή της, τις σπουδές της, τα όνειρά της.
Ένα κορίτσι με συγκροτημένη προσωπικότητα, δυναμικό και συνάμα τυχερό, όπως έλεγε η ίδια για τον εαυτό της. Μια συνέντευξη στο Δίφωνο πριν τρία περίπου χρόνια ήρθε να επικυρώσει με τον καλύτερο τρόπο, την άποψή μου γι αυτήν.
Γρήγορα έγινε ντόρος γύρω απ΄το όνομά της. Μια φυσική και αθέλητη άμυνα, που αναπτύσσει ο οργανισμός μου για τα ονόματα, δεν με άφησε να την δω ζωντανά.
Μέχρι χθες, που λόγω ενός φίλου μουσικού που παίζει μαζί της βρεθήκαμε στο Μετρό, μπορώ να πω αρνητικά προκατειλημμένοι...

Όμως η παρουσία της, η φωνή της, οι απίστευτες ερμηνευτικές της δυνατότητες σε ό,τι κι αν τραγουδάει μας συνεπήραν κι ας μην είναι αυτή η μουσική, που συνηθίζουμε να ακούμε. Έβλεπα στη σκηνή μια σταρ με όμορφη φωνή, εξαιρετικών δυνατοτήτων, μια γλυκειά και δυναμική προσωπικότητα, που ξέρει να στηθεί και να κινηθεί στη σκηνή, που επικοινωνεί και ξεσηκώνει το κοινό της!!! Μαζί της μια πολύ καλή μπάντα, δεμένη με ωραίο, συμπαγή ήχο!

Και ευτυχώς που ήταν έτσι, γιατί αλλιώς θα τα είχαμε μαζέψει και θα είχαμε φύγει λόγω της απαράδεκτης κατάστασης του "μαγαζιού"...

Πολλά φάουλ για το Μετρό, που αλλιώς ξεκίνησε κάποτε και αλλιώς έχει καταλήξει.

Πρώτο φάουλ: 35 ευρώ ελάχιστη κατανάλωση κατ' άτομο, αν καθήσεις σε τραπέζι, απίστευτα υψηλή τιμή για ό,τι προσφέρει και για το κοινό στο οποίο απευθύνεται και μάλιστα σε εποχή λιτότητας και κρίσης.
15 ευρώ είσοδος και τα υπόλοιπα 20 πρέπει υποχρεωτικά να καταναλωθούν σε ποτά, ας είναι και ένας απλός χυμός αμίτα για κάποιον σαν και μένα, που τη συγκεκριμένη μέρα δεν μπορούσα να πιω κάτι άλλο.
Φάουλ δεύτερο: Καρέκλες ξύλινες, άβολες, με γυρισμένη την πλάτη στη σκηνή, να στραβολαιμιάζεις για να δεις και να είσαι αγκαλιά με τον διπλανό σου, του γειτονικού τραπεζιού.
Φάουλ τρίτο, το ποτό σερβίρεται ξεροσφύρι! Όχι μόνο δεν έχει συνοδευτικά ξηρούς καρπούς ή φρούτα ή καροτάκια ή οτιδήποτε, αλλά δεν συνοδεύεται ούτε από μια χαρτοπετσέτα!!!
Φάουλ τέταρτο, η απόδειξη έγραφε το μισό ποσό και μόνο όταν το ζητήσαμε μας έφεραν και μια δεύτερη με το υπόλοιπο ποσό.
Φάουλ πέμπτο: Απαγορεύεται το κάπνισμα, αλλά όλοι καπνίζουν και μάλιστα χωρίς τασάκια, οπότε ο καθένας σβήνει το τσιγάρο του όπου βρει: Στο πάτωμα, στο ποτήρι με το νερό, στο κηροπήγιο, σε χαρτοπετσέτα, γεγονός που όχι μόνο δημιουργεί μια αποπνιχτική ατμόσφαιρα για τους μη καπνιστές, που στο φινάλε οφείλουμε να σεβαστούμε, όχι μόνο προκαλεί απίστευτη βρώμα, αλλά γίνεται και επικίνδυνο, αφού ο καθένας πετάει το τσιγάρο του όπου βρει!!!
Φάουλ έκτο και μάλλον σοβαρότερο: Τι γίνεται με τις εξόδους κινδύνου; Η πόρτα που έλεγε έξοδος και ήταν μάλλον η έξοδος κινδύνου είχε από έξω παρκαρισμένα ένα κάρο μηχανάκια!!!

Είναι κρίμα, που οι μουσικές σκηνές ακολουθούν την νοοτροπία σκυλάδικου και στιβάζουν τον κόσμο σαν τα πρόβατα στο μαντρί...
Φταίμε όμως και μεις που συντηρούμε την κατάσταση αυτή.
Αν γίνουμε πιο απαιτητικοί σαν πελάτες, αν πάψουμε να πηγαίνουμε όπου δεν μας ικανοποιεί η αντιμετώπιση και ο χώρος, αν βάλουμε ένα χ όπου είναι ακριβές τιμές, δεν θα αναγκαστούν οι επιχειρηματίες - μαγαζάτορες να συμμορφωθούν και να μας σεβαστούν;

Κάθε φορά που μου συμβαίνει αυτό διαγράφω και έναν χώρο.
Ο πρώτος ήταν το Gagarin, όπου πριν μερικά χρόνια πήγαμε, αλλά ΔΕΝ είδαμε τους Archive, μείναμε εκεί στριμωγμένοι πίσω από πλάτες, να μην μπορούμε να πάμε ούτε τουαλέτα και να παρακαλούμε να τελειώσει χωρίς να συμβεί κάτι απρόοπτο γιατί τότε θα αφήναμε όλοι εκεί τα κοκαλάκια μας.
Ο δεύτερος ήταν το Γυάλινο ( αν και αναγκάστηκα να ξαναπάω λόγω κόρης στη μικρή σκηνή), όπου με το ένα πόδι πάνω στ' άλλο λόγω έλλειψης χώρου για να έχω και τα δυο στο πάτωμα και τον σερβιτόρο να με σφαλιαρίζει κάθε φορά που έπρεπε να περάσει, άθελά του βέβαια και με αγνώστους να μοιράζονται το τραπεζάκι μαζί μας, προσπαθήσαμε να διασκεδάσουμε με τον αγαπημένο μας Θανάση Παπακωνσταντίνου, αλλά ήταν ομολογουμένως μια τραυματική εμπειρία...

Αυτά περι σκηνών, τα είπα και ξεθύμανα, ας μείνουμε στην όμορφη παρουσία της Νατάσσας Μποφίλιου κι ας της ευχηθούμε να έχει μια όμορφη καριέρα, γιατί την αξίζει!!!


14 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μ'όσα λες ΝΈΛΛΥ! Αλλά ξέρεις μπορείς για μια βραδυά που θα βγείς έξω να διασκεδάσεις να χαλαρώσεις να αρχίσεις τους τσακωμούς; Mη κοιτάς εγώ δεν έχω πρόβλημα να σκοτωθώ με τα γκαρσόνια και κυρίως με τον μετρ και στην στιγμή να τα ξεχάσω όλα και να απολαμβάνω τον καλλιτέχνη που πήγα να δω, αλλά ο περισσότερος κόσμος δεν αντέχει και δεν θέλει να χαλάσει την βραδυά του, οπότε τα ανέχεται όλα!

Τώρα για τις τιμές σε λίγο καιρό, ακόμα δεν τόχουν νιώσει στο πετσί τους θα αλλάξουν όταν θα βλέπουν τα μαγαζιά εντελώς άδεια! Πρέπει και οι καλλιτέχνες ναχουν άποψη και για την οργάνωση και τις τιμές του χώρου στο οποίο εμφανίζονται!
Η Νατάσσα δεν χρειάζεται να πούμε πόσο καλή είναι, τα χαρίσματά της τα ανέφερες εσύ που είσαι και περισσότερο ειδική απο μας!

Takis X είπε...

Εχεις δίκιο,αλλά ποιός σ`ακούει..
Θέλει μωρέ κι ενα σνομπάρισμα από ολους μας,αλλά κιαπό τούς ιδιους τούς καλλιτέχνες να αρχίσουν με αλλη λογική νά βλέπουν τό ολο θέμα

αλλά δέν τό βλέπω

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Λατρεύω την Μποφίλιου, αλλά αυτό που γίνεται με τις μουσικές σκηνές είναι απλά απαράδεκτο.

ξωτικό είπε...

Μια χαρά τα κατέγραψες φιλενάδα και μακάρι να αρχίσουμε να αντιστεκόμαστε ως καταναλωτές και να το διατυμπανίζουμε !! Εγώ ούτε ως προσκεκλημμένη σε γιορτές πολύ φίλων σε χώρους τέτοιους δεν πατάω.Λοιπόν ξέρεις γιατί δεν βάζουν τασάκια;;; γιατί αν μπεί έλεγχος τιμωρείται μόνο ο πελάτης και όχι το μαγαζί αν δεν υπάρχουν τασάκια !!!!!!! το έμαθα στην Κύπρο αυτό !!!!
(Δεν ήξερα οτι ήταν δικό μας παιδί η κοπελιά )
Λοιπον ας ξυπνήσουμε γιατί χαθήκαμε !!!
φιλίιι
KI ENA TEΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΟΥ !!!!! ΜΕΓΆΛΗ ΧΑΡΑ !!

Άιναφετς είπε...

Πόσο σε καταλαβαίνω!
Αχ και πάλι αχ...αυτό πια λέμε...και αυτό ακούμε γύρω μας!
Δύσκολα πολύ δύσκολα διασκεδάζεις πια! Τελικά με τον άνδρα μου περικόψαμε τις εξόδους μας στο ελάχιστο, άσε που περνάμε πολύ καλά σπίτι μας, άσε που δεν μας έχουν πληρώσει από τον Σεπτέμβριο...και μάθαμε ότι αυτές τις μέρες θα μας δώσουν το 40%!
Ευτυχώς ζούμε στην εξοχή και η φύση μας γαληνεύει!
ΑΦ και καλό μας βραδάκι!

Άιναφετς είπε...

Άφησα γκρινιάρικο σχόλιο, αλλά δεν εμφανίστηκε! έλεγε πως τώρα πια έχουμε κόψει τις εξόδους, έτσι και την σχετική απογοήτευση! Πάντως συμπάσχω μαζί σου σε όλα τα επίπεδα!
ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλάκι!

Artanis είπε...

Υπέροχη η φωνή της Μποφίλιου, με συγκινεί...
Ωστε έτσι και το Μετρό, δεν πειράζει και το μποϋκοτάρισμα δουλεύει...

zeidoron dtsoukas είπε...

Δυστυχώς Νέλλυ μου επιβεβαιώνεται ο μακαρίτης ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος που τα χαρακτήριζε κάποτε ειρωνικά "ναούς πολιτισμού"!Και φυσικά αδικούνται κατάφωρα οι καλλιτέχνες μ' αυτές τις συμπεριφορές.Να είσαι καλά,καλή εβδομάδα!

Anastasios είπε...

Πολυ-καλημέρες φωτεινές!

logia είπε...

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Φίλοι μου καλημέρα σε όλους

Προσπαθώ να μπω στα μπλογκς σας από το πρωί μα είναι πολύ δύσκολο γιατί ο υπολογιστής μου κολλάει συνεχώς


Όσο για τα μαγαζιά, ας ευαισθητοποιηθούμε σαν καταναλωτές και τότε και αυτοί θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν πολλά πράγματα στη λειτουργία τους

καλημέρα σε όλους!

H.Constantinos είπε...

Εχεις περιγράψει την απόλυτη κόλαση, και πραγματικά δεν έχω ποτέ καταλάβει πώς αντέχει τόσος κόσμος να ζει τέτοια δράματα συχνά πυκνά...
Εχω πάει κι εγώ φυσικά κάποιες ελάχιστες φορές, δηλαδή γιά την ακρίβεια σύρθηκα διά της βίας, και δυστυχώς υπάρχει πάντα πιθανότητα να το ξαναπάθω, όσο κι αν το αποφεύγω...

mahler76 είπε...

τα χειρότερα άκουσα και για το Gazarte που εμφανίζεται η Πρωτοψάλτη. Και απορώ που αυτό συμβαίνει σε συνθήκες ένδειας και κρίσης να φέρονται έτσι στον πελάτη που τον έχουν ανάγκη.

Nells είπε...

i natasa einai apo tis agapimenes mou!!gia kapoion san emena pou exei elaxisti epafi me to elliniko tragoudi einai apisteyti!me syginei i foni kai i ermina tis k pragmati exei e3eretika a3ioprepi stasi!
8a i8ela na tin 3anado live...alla i katastasi pou periegrapses einai aparadekti...idios otan den pineis alkool...ego den pino..opote 35 e???para polla gia mena pou i duleia mou mou apoferei elaxista!!an itan kaluteres oi times 8a evgazank perissotera...afou 8a pigene kosmos synexeia...LA8OS!!

crispy είπε...

Καλησπερα.Ακριβως γι 'αυτους τους λογους εχουμε εγκαταληψει το 'αθλημα'εδω και αρκετα χρονια.Αλλιως ξεκινησαν οι μουσικες σκηνες και εχουν καταντησει με νοοτροπια(και τιμες) σκυλαδικου!Οποτε καλοκαιρακι ερχεται ολο και καπου σε καποια συναυλια θα βρεθουμε.